Plannen - Reisverslag uit Baflo, Nederland van Hans en Saskia Veeke - WaarBenJij.nu Plannen - Reisverslag uit Baflo, Nederland van Hans en Saskia Veeke - WaarBenJij.nu

Plannen

Door: Hans

Blijf op de hoogte en volg Hans en Saskia

22 Mei 2012 | Nederland, Baflo

Met de (eindelijk) zomerse temperaturen buiten gaat de gedachte ook meer uit naar onze zomer-fiets-vakantie. Tussendoor zullen er nog andere fietsweekendjes zijn, maar de eerstvolgende grotere reis is pas in juli.
Dit jaar nemen we de fietsbus naar Arles, Zuid-Frankrijk. Daar aangekomen fietsen we door de Camargue naar de Middellandse zee. Even de teen in het water dippen en dan zit de vakantie er weer op. Daarna gaan we namelijk weer naar huis. Dat we daar vier weken over willen doen is een detail.

Ierland was vorig jaar qua landschap tranentrekkend mooi. Het weer was evenwel ook wat aan de vochtige kant. Vandaar dat we dit jaar ervoor kiezen om weer eens in de zon te fietsen. Tenminste dat hopen we en de kans hierop is natuurlijk in Zuid-Frankrijk wel erg groot. Daarentegen zijn mijn verwachtingen van het landschap lager. Ik vermoed dat we Ierland niet kunnen evenaren. Desalniettemin laat ik me verrassen. Ook in Frankrijk kan het mooi zijn.

Met betrekking tot de cultuur is het ook minimalistisch dit jaar. De route loopt vrijwel (ruim) buiten de grote steden om. We komen in Arles, Avignon en orange. Veel later nog in Luxemburg. En daarmee heb je het ook wel gehad. Ik heb al in de Lonely Planet zitten loeren maar ook volgens die gids komen we weinig hoogtepunten tegen.

De route die we gaan volgen is van 'de Groene Weg naar de Middellandse Zee' van de Europafietser. Deze loopt van Maastricht tot aan de Middellandse zee. Informatie over deze route kun je hier vinden (http://europafietsers.nl/routes/groenweg/route.htm). Iedereen die zich een beetje fietser noemt heeft deze route al een keer gedaan. Voor aspirant wereldfietsers is dit dan ook een route 'om het te leren'. Ook dit jaar gaan er weer veel mensen op pad via deze route dus verwachten veel fietsers tegen te komen. Tegenkomen? Ja, tegenkomen. Aangezien wij, in tegenstelling tot de meesten, de route andersom rijden. Daarom noem ik onze reis ook 'de Groene Weg naar Baflo'. Voor het deel van Maastricht tot Baflo heb ik een eigen route uitgestippeld, met behulp van de fietsrouteplanner van de Fietsersbond. Hierbij heb ik getracht een route te puzzelen die we nog niet gedaan hebben want we zijn al vaker verticaal door Nederland gegaan.

Misschien dat er nog een berichtje komt over de voorbereiding. En anders komen de berichten van onderweg. Ik beloof niet dat ik, net als vorig jaar, elke dag een verslagje plaats. Dat was best wel inspannend. Maar er zal regelmatig wat geschreven worden. Als je niks wilt missen, dan abonneer je jezelf op de berichten. Dat kan door links(onder) je email adres in te vullen. Je krijgt dan een mail als er wat gepubliceerd is.

En als je dan ook nog af en toe een reactie terug geeft, dan ben ik ook weer helemaal gelukkig.
Tot later!

Hans (en Saskia)

• 22 Mei 2012 - 23:44

Gert:

Ben de wp 5.1 kleurstelling wat ontwend. Of is wit op blauw niet jouw keuze. Mijn geestdrift is beperkt omdat ik het in deze vorm echt lastiger lezen vind. Zal me er niet van weerhouden als je weer een epistel aan de wereld toevertrouwd dat ook te lezen, zelfs als het geen dagelijks verhaal is ;-). Zelfs JIJ hebt recht op vakantie!

• 23 Mei 2012 - 06:05

Hans En Saskia Van Der Veeke:

Op verzoek van de grootste lezer, de kleurstelling weer naar saai wit veranderd.

• 28 Mei 2012 - 19:55

Paul:

hahaha, grappig dat we beiden dezelfde route fietsen zij het in een iets andere periode!

Ben erg nieuwsgierig naar de route, kijk er naar uit.

paul

• 19 Juni 2012 - 12:19

Esther:

zal dus anders vochtig worden. Meer van de warmte?